torsdag 9 maj 2013

Torsdag 9 maj: FoU, biomassa och klimatskeptiker

Arla morgon due to särskilda säkerhetsrutiner på Department of Energy, vilket motsvarar ett gigantiskt forskingsministerium med egna labb över hela landet. 3 miljarder dollar per år i R&D. Vi pratade internationella samarbeten, Obama-administrationens klimat- och energimål som inte kommer igenom kongressen (igen), och jag hann lobba in att vi gärna ser medverkan från amerikansk sida i vårt hållbara städer-projekt.

Så möte med "the nuke guys" på NEI; Nuclear Energy Institute som marknadsför "nukes" under parollen "Nuclear - clean air energy". USA har 103 aktiva reaktorer, 5 under konstruktion och 13-17 lincenser under utredning.

Jordbruksdepartementet nästa stopp och diskussionen kring markanvändning för mat versus biobränslen, hållbart skogsbruk och nästa generations avancerade biobränslen.

Slutade mötesdagen med en intressant rundabordsdiskussion med en av USA's främsta klimatforskare, en thinktank och en klimatskeptiker från "Cato Institute" (!). Den senares bästa argument var "Doing nothing is doing something"...

Sen buss ut till inrikesflygplatsen Ronald Reagan, och US Airlines till Burlington, Vermont. En liten stat med god ekonomi och hög miljömedvetenhet. Här har Ben & Jerry's sitt ursprung och på lördag ska vi ut till en av de främsta mjölkbondgårdarna och cow power!



Location:Washington

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar